Online strategie

Beter scoren op Google en je online vindbaarheid vergroten, en meer branding online?

Meer bezoekers. Meer aanvragen. Meer verkopen.

KLANTGERICHT

De klant staat bij ons altijd op de eerste plaats.

PROACTIEF

Wij nemen altijd het initiatief als dat nodig is.

TEAMPLAYERS

Teamwork makes the dream work. Samen komen we tot het beste resultaat.

TRANSPARANT

Werkzaamheden en resultaten worden altijd inzichtelijk gemaakt.

BETROKKEN

Altijd persoonlijk contact met je vaste contactpersoon.

RESULTAATGERICHT

Jouw online marketing campagne moet je wel iets opleveren.

Hoger scoren in Google?

Vraag gratis de SEO Website Audit aan en ontdek alle mogelijkheden.

Een online marketing strategie, wat is het?

Met een online marketing strategie wordt er een plan gemaakt dat gericht inzet op de inzetbare online kanalen.

De doelstelling van het plan is om de bestaande stand van zaken in een bepaalde periode naar de gewenste situatie te gaan.

Een aantal voordelen van een internet marketing strategie

  • Een plan voor je marketing bezigheden
  •  Overzichtelijk en structuur
  • Doelgericht te werk gaan met een doelstelling
  • De juiste inzet op je online marketing kanalen
  • Werkzaamheden zijn meetbaar
  • Optimalisaties op basis van data

Ontvang een gratis SEO-voorstel

Een van onze online marketing consultants onderzoekt welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw website en bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar het aangeboden product- of dienstenpakket, de concurrentie op het internet en de zoekvolumes van de diverse zoekwoorden.

Op basis van deze informatie wordt een passend voorstel gemaakt waarmee je website uiteindeltijk beter vindbaar zal worden in de Google zoekresultaten. Aan het eind van ieder kwartaal ontvang je bovendien een complete rapportage met een overzicht van alle verrichte werkzaamheden, de behaalde resultaten en de doelstellingen en SEO-strategie voor het komende kwartaal.

Hoe creëer je een online marketing strategie?

Analyseer

Om een strategie te maken moet je eerst een aantal zaken analyseren en op sommen. Hoe staat je website of webshop er momenteel voor?

Heb je eerder een strategie gebruikt, en hoe verliep deze? Wat is het doel van de website of webshop, wat wil je bereiken? Je moet een duidelijk beeld hebben van wat online marketing toe voegt aan jouw bedrijf.

Analyseer je doelgroep

Je inleven in je klanten is een essentieel onderdeel van online marketing. Mede daarom is een doelgroep analyse een essentieel onderdeel voor het opstellen van jouw online marketing strategie.

 Je komt er dan achter wat je wilt bereiken, de informatie naar waar je doelgroep zoekt en hoe je ze kan aanspreken. Gebruik hierbij je eigen inlevingsvermogen en kennis, en data die online beschikbaar is.

Hoger scoren in Google?

Vraag gratis de SEO Website Audit aan en ontdek alle mogelijkheden.

Marktanalyse

Om je product aan de markt te brengen en de verkopen te bevorderen die je de markt goed te kennen. Verkoop je B2B of B2C of beide? Verkoop je fysieke producten of is het een dienstverlening? Hoe hoog is de concurrentie? 

Hoe verlopen de ontwikkelingen en houd je deze bij? Het is belangrijk om de customer journey en funnel in kaart te brengen, dit is een belangrijk onder van marktanalyse.

Zoekwoordenonderzoek

Vaak richt de online marketing strategie op de vindbaarheid in de zoekmachines en dan vooral Google. Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig 1 van de zoekmachines om informatie, producten of diensten te vinden op het internet. 

Door een zoekwoordenonderzoek analyseer je welke zoekwoorden worden gebruikt door jouw potentiele klanten. Als je jouw content optimaliseert voor deze zoekwoorden word je beter vindbaar.

Concurrentieanalyse

Wil je jouw concurrent verslaan, dan is het belangrijk om te weten hoe je tegenover hun staat in de markt. Bij een concurrentieanalyse analyseer je hoe de concurrenten de posities bekleden en waarom zij op die posities staan. Analyseer zoektermen, deze zijn belangrijk hierbij kun je bekijken op welke positie de concurrenten staan met een bepaalde zoekterm.

Customer journey

Bewustzijn

De klant zal zich als allereerst oriënteren. Het daarom van belang om de behoeften van de klant te weten. Hou mede rekening met het scan gedrag van de potentiele klant.

Afweging fase

De klant vergaart informatie om zijn keuze te maken. Je moet hierbij de klant helpen, bied relevante content aan wat hierop inspeelt.  

Aankoop

Nadat de klant informatie heeft verzameld gaat die over tot een koop (conversie). Het doel is dan ook om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken, zodat de klant niet afhaakt.

Loyaliteit

Nu je een nieuwe klant hebt is het de bedoeling om de klant de behouden, daarmee verhoog je de kans dat de klant terug komt voor een andere aankoop. Tevreden en loyale klanten komen eerder terug.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on tumblr
Share on email