Content marketing

Iedereen en alles bevindt zich deze dagen online, van de bakker om de hoek tot aan de loodgieter op het bedrijventerrein. Goede en sterke content wordt dus steeds belangrijker. Maar niet iedereen doet dit of maakt hier gebruik van. Dit is erg jammer, want met de juiste content maak je echt het verschil. Schrijf je met enige regelmaat relevante content voor je bezoekers waar je bezoekers ook echt iets mee kunnen, dan word je binnen jouw vakgebied een betrouwbare expert. 

Is jouw bedrijf toe aan een online refresh, of ben je klaar voor nieuwe content op je website? Deze online uitdagingen worden we blij van bij Volario en pakken we met beide handen aan om jouw online beter zichtbaar te maken.

De voordelen van content marketing

Content marketing

Profiteer van onze kennis

Alles over content marketing

Content marketing: wat is het?

Content creëren dat aantrekkelijk en relevant is voor de doelgroep, en ervoor zorgen dat het bij de juiste doelgroep verschijnt op de juiste tijd. Dat is content marketing in een notendop. Is het doel bet zichtbaar, online vindbaar, meer leads of een online gemeenschap opbouwen? Dit is allemaal mogelijk met de juiste strategie, en een goed geplande content marketing. Het 3H model wat we bij Volario gebruiken, is een bewezen model voor goed geplande en creatieve content marketing.

content marketing
3H marketing model

3H model: wat is het?

Het 3H-model (of Hero-Hub-Hygiene-model) ontwikkeld door Google werd oorspronkelijk voor YouTube-content bedacht. Deze aanpak bleek ook perfect om een complete contentstrategie te maken. Het is een sterke maar praktische strategie die consequent aanwezig is en de 3 content typen elkaar blijven versterken.

Het 3H-model is ontwikkeld door Google en betekent: Hero-Hub-Hygiëne, dit model is eigenlijk bedacht voor YouTube content. Maar dit model was niet alleen perfect voor YouTube content, maar ook voor de content marketing. Het 3H-model maakt gebruik van een praktische strategie die constant gericht is op aanwezig zijn waarbij de 3 verschillende soorten inhoud elkaar blijven versterken.

Hero content

Hub content

Hygiëne content

see do think care

Hoe helpt content marketing in de customer journey ?

Online marketing is niks zonder goede content. Het is dan ook belangrijk dat de content de behoefte invult van de bezoeker en antwoord geeft op hetgeen waar de bezoeker naar zoekt. Dit is wel afhankelijk van in welke fase de bezoeker zicht begeeft. Een oriënterende bezoeker zal een andere behoefte hebben dan een bezoeker met een koop intentie. Ben jij al bezig met het invullen van deze behoeftes? Goed bezig.

Het proces: van contentstrategie tot content tot.

Afhankelijk van uw wensen kun je kiezen uit verschillende diensten in ons content marketing pakket. Ga je voor het A tot Z traject door of vind je het vooral handig om samen een content marketingstrategie te ontwikkelen, maar creëer je de content liever zelf? Bij Volario deinzen we nergens van terug. Laat je inspireren door onze content services door te nemen. 

content audit

Profiteer van onze kennis

Content diensten

Website snelheid verbeteren

Strategie

Het is gemakkelijk om direct na te denken in termen van tastbare content en details, maar in de werkelijkheid ben je dan al een brug te ver. Zonder een doordachte content strategie is content niet veel waard, vooral niet op de lange termijn. Samen zorgen we ervoor dat de strategie keihard staat waarin onder meer doelstellingen, positionering, huisstijl en doelgroep worden getoetst. Alle neuzen in dezelfde richting resulterend in een sterke online identiteit.

Contentkalender

Als we een duidelijk idee hebben van wie je bent, welke vraag je hebt en waar we samen naartoe werken, is het maken van een contentkalender een logische volgende stap. Denk vooruit voor een post en vermijd ad-hoc communicatie: een sterke basis voor de planning van content. Continuïteit en regelmaat in het opbouwen, onderhouden en versterken van relaties met je bezoekers. Of je de content nu zelf maakt of aan ons overlaat

Website snelheid verbeteren
Website snelheid verbeteren

Contenttemplates

Op basis van de contentstrategie ontwerpen we visuele content-sjablonen voor visualisaties of films. We hebben voor elk kanaal een apart sjabloon opgesteld. Zo creëren we een duidelijke, herkenbare en consistente stijl per pijler voor de afgesproken kanalen. Perfect voor klantenbinding en het opbouwen van vertrouwen!

Content dashboard

Het mooie van de online wereld: alles is meetbaar! Hoe pakken we dit aan op het gebied van contentmarketing? Op basis van vooraf gedefinieerde KPI’s en kanalen hebben we een dashboard gemaakt in Google Data Studio: altijd en overal transparant voor de klant en de contentspecialisten. Zo leren we om nog beter samen te werken en zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Website snelheid verbeteren
Website snelheid verbeteren

Contentcreatie

Leuk, zo’n strategie en kalender, maar hoe implementeer je die uiteindelijk? Je kunt de content natuurlijk zelf creëren of aan ons overlaten. In dat laatste geval zorgen we ervoor dat alles rondom content marketing goed geregeld is. Wij creëren van jou een autoriteit op jouw vakgebied.

Webcare advies

Wij stoppen niet bij het creëren van content. Als je wilt, gaan we nog een stap verder. Wij helpen jouw klantenserviceteam de juiste punten te raken, ook als er iets mis is gegaan.

Website snelheid verbeteren