SEO techniek

kumar logo

SEO techniek

Zoekmachineoptimalisatie gaat over het vinden van de juiste zoekwoorden en deze integreren met jouw website om jouw doelgroep te bereiken.
Want: als je gevonden kunt worden, neemt het aantal websitebezoekers toe en neemt het aantal leads en conversies automatisch toe.
Goede content op basis van relevante zoekwoorden en een sterk linkprofiel zijn echter niet de enige 2 dingen die tellen.

Ook SEO techniek speelt een belangrijke rol. De sleutel is om een website te hebben die op de juiste manier is ingericht op het gebied van SEO. Waar moet je op letten? Dat kunnen we met plezier vertellen.

Wat checken we allemaal?

Maak gebruik van onze kennis

SEO techniek

Waarom is een technische SEO scan belangrijk?

Zonder zo’n solide basis is het veel moeilijker te vindbaar te worden op grote zoekmachines zoals Bing of Google. 

Het is niet het enige: jouw andere campagnes, zoals SEA of Social, profiteren ook als jouw website technisch sterk is. Daarom beginnen we altijd met een technische SEO-scan van jouw website.

Ook de technisch sterke website draagt bij aan het gebruiksgemak. De snelheid van jouw website is bijvoorbeeld een belangrijke rankingfactor.

SEO techniek​
SEO scan

Wat doen we allemaal tijdens een SEO scan?

We starten het SEO-proces altijd met technische SEO-analyse van jouw website.

Hier controleren we jouw website op een x aantal factoren. Hieronder zie je alleen geselecteerde punten die wij voor jullie controleren in de technische scan en noteren alles in een audit document.

Je kunt dit document delen met jullie ontwikkelaars voor technische SEO-optimalisatie van jouw website. Indien je dat wenst, kunnen wij uiteraard contact opnemen met jullie ontwikkelaars.

Wij maken je website
sneller, en je klanten tevreden.

De aandachtspunten

idexatie

Indexering

Zijn alle relevante URL's gevonden en geïndexeerd door zoekmachines, of zijn het er te veel?

robots txt

XML-sitemap en robots.txt

Zijn ze allebei aanwezig en correct ontwikkeld en ingesteld?

snelheid optimalisatie

Website laadtijd

Voldoet uw site aan de snelheidsnormen voor zowel zoekmachines als gebruikers, en waar zitten de struikelblokken?

Interne linkbuilding

Gebruikt jouw website interne links correct en bevatten deze ook geen onnodige omleidingen, zodat het juice van de links verloren gaat?

Veiligheid

Veiligheid

Heeft de website een HTTPS-versie en een juist SSL-certificaat geïnstalleerd?

structered data

Structered data

Gebruikt jouw website gestructureerde data? Dit verrijkt de zoekresultaten(Rich snippets) van Google en maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om gegevens zoals recensies, prijzen en productinformatie te verzamelen.

Technisch onderhoud van jouw website

Net als een motor heeft ook jouw website regelmatig onderhoud nodig. Daarom raden we je aan om jouw site van tijd tot tijd te controleren op de belangrijkste technische punten, evenals bij het aanpassen ervan (nieuw ontwerp, nieuwe categorieën, enz.).

Als SEO een deel uitmaakt van jouw online marketing bij ons, zorgen wij ervoor dat jouw website constant wordt gecontroleerd op de technische aspecten. Want ook op het gebied van SEO is voorkomen beter dan genezen (en het kost minder).  Yoast een welbekende SEO plug-in heeft een handige uitleg in het Engels over SEO techniek

SEO Techniek onderhoud