Website snelheid verbeteren

Website snelheid verbeteren’ is waar in 2020 veelvuldige zoekopdracht op de zoekmachine van Google. Dit heeft eigenlijk een simpele reden: In 2021 weegt de laadtijd van een website nog zwaarder, het één van de ranking factoren van het algoritme van Google die de positie van de organische zoekresultaten bepaalt. Het is dus van belang om een snelle laadtijd te hebben voor je bezoeker en ook voor de zoekmachines. Je bent waarschijnlijk ook niet de enige speler binnen jou branche die online aanwezig is. Je moet dus steeds voorblijven op de concurrentie, dit begint al met een snelle laadtijd van de website. 

Als jij een trage website hebt, dan is de kans aannemelijk dat je bezoekers naar je concurrenten gaan. De website snelheid verbeteren is dus van ieder belang.

De voordelen van snelheid optimalisatie

SEO diensten

Profiteer van onze kennis

Alles over je website snelheid verbeteren

Waarom is een snelle website belangrijk?

Gebruikers zijn vandaag de dag snelle websites gewend. Denk aan de grote websites zoals, Bol.com, Amazon.nl en ook de zoekmachines zoals Google. De gebruikers zullen dit dan ook van jouw website verwachten. 

Mobiele gebruikers zijn vaak ongeduldige gebruikers, ze willen vaak alles on-the-go hebben. Het is zelfs zo dat 32% zal afhaken als de website niet binnen 3 seconden is geladen. Elke seconde dat de website langer laadt, gaat de conversierate omlaag en de kans dat de bezoeker de website verlaat hoger. 

Van 75% van de websites is de laadtijd 7 seconden of meer. En dit is boven de aangeraden 3 seconden van de zoekmachines. Er is dus veel over voor verbetering voor de websites met een langere laadtijd. Het is dus belangrijk om de laadtijd van een website te verbeteren, wetende dat elke seconde meer laadtijd zorgt voor minder conversies.

Website snelheid verbeteren
website laadtijd verbeteren voor bezoekers

Website snelheid verbeteren voor bezoekers

Wanneer bezoekers komen van een van de zoekmachines, dan hebben ze bepaalde verwachtingen van een website. De zoekmachines zelf hebben een snelle website, kijk maar naar Google. Ook andere grote websites hebben een snelle website, Amazon.com om als voorbeeld te noemen. Jouw bezoekers willen dus een soortgelijke ervaring krijgen op jouw website. 

Door een lage score in Google PageSpeed kan je dus klanten verliezen. Dit omdat je in de afbeelding kan zien dat bezoekers afhaken bij een trage website. 

Wij maken je website
sneller, en je klanten tevreden.

Website snelheid verbeteren voor de zoekmachines

De snelheid van een website is een rankingfactor geworden. Dit wil zeggen als je een snelle website hebt je hoger zult eindigen in de zoekresultaten. Google gebruikt hier zijn eigen tool voor: PageSpeed Insights Tool. Een bezoeker wordt blij van een snelle website, en Google wordt weer blij van zijn blije gebruikers. En Google vindt een goede user experience erg belangrijk. 

Een lagere score zal je dus klanten kosten, dit omdat je op een lagere positie dan je concurrenten staat.  Het is dan vaak bij ons een onderdeel van een online strategie.

Website laadtijd verbeteren voor de zoekmachines
Website snelheid verbeteren

Wat is onze werkwijze?

  • We maken een analyse van je website, en leggen bloot welke onderdelen en factoren zorgen voor een tragere website. 
  • De problemen die er zijn pakken we gelijk aan, door chaching toe te passen, HTML op te schonen, CSS te verkleinen, en het verminderen van onnodige pingbacks. Daarnaast zullen we kijken of we de server instellingen kunnen verbeteren. 
  • We testen de website om te kijken of we alles juist hebben geinstalleerd, en of de configuratie juist is. 

A/B testing om te kijken of we de website ook daadwerkelijk sneller heben gemaakt. We gebruiken hierbij GTMetrix.en  Google Pagespeed, alle gegevens sturen we alle gegevens op in een raport.