bel ons
Mail

Facebook marketing

Facebook is het grootste social media platform ter wereld. Het platform biedt diverse interessante manieren om succesvol uw doelgroep te bereiken. Maar hoe zet u Facebook marketing nu succesvol in om deze doelgroep te bereiken? En hoe haalt u hier het gewenste resultaat uit?


Volario is een volledig in Facebook marketing gespecialiseerd bureau, met korte lijnen en dedicated support van Facebook medewerkers om samen met u het beste resultaat te behalen!

De voordelen van adverteren op Facebook

Social advertising

Profiteer van onze kennis

Alles over Facebook marketing

Uw doelgroep in kaart brengen met Facebook marketing

Evenals bij alle marketingmiddelen is het belangrijk dat u op de juiste wijze uw doelgroep in kaart brengt.
Facebook biedt diverse mogelijkheden om de doelgroep in kaart te brengen. U kunt gericht targetten op leeftijd, locatie, geslacht, functie, interesses en nog veel meer.

Vaak wordt gedacht dat Facebook met name geschikt is om consumenten te bereiken. Het social media kanaal biedt echter ook uitstekende opties om het platform in te zetten in een B-2-B omgeving.

U kunt bijvoorbeeld adverteren op ondernemers, eigenaren of directeuren. Facebook marketing is dus zeker ook erg geschikt om zakelijk in te zetten.
Het grote voordeel van Facebook marketing is dat u interactie heeft met uw doelgroep.
Via Facebook blijft u dus op de hoogte van waar de doelgroep geïnteresseerd in is en wat ze bezig houdt. Vraag bijvoorbeeld eens wat uw doelgroep van een nieuwe dienst zou vinden die u op de markt wilt brengen.

Dit levert direct waardevolle informatie op die u kunt gebruiken om uw nieuwe dienstverlening nog verder te optimaliseren.
Facebook marketing
adverteren op Facebook

Facebook content

Wanneer u aan de slag gaat met Facebook marketing is het belangrijk dat u regelmatig berichten plaatst om bij de doelgroep onder de aandacht te komen.

Houd er hierbij altijd rekening mee dat interactie erg belangrijk is en er ook voor zorgt dat uw berichten een zo hoog mogelijk bereik realiseren. Om erachter te komen welke content uw doelgroep nu precies aanspreekt zal u verschillende soorten content gewoonweg uit moeten proberen.

Met onze ervaring weten wij inmiddels wat voor soort content aansluit bij verschillende doelgroepen. Echter is het altijd belangrijk om per doelgroep uit te zoeken wat deze personen het meeste aanspreekt.

Wij helpen u graag bij het bedenken, creëren en ontwerpen van content en zorgen ervoor dat content in gezet zal worden om interactie met uw doelgroep te krijgen op Facebook. U wilt Facebook marketing natuurlijk graag zo succesvol mogelijk inzetten!

Vragen over adverteren op
Facebook?

Neem contact op met Mark de Kwant!

E-mail: mark@volario.eu
Telefoon: +31(0) 

Facebook adverteren

Door het plaatsen van content kunt u op Facebook bij de doelgroep onder de aandacht komen. Echter is hiermee het bereik beperkt. U zult slechts te zien zijn door de personen die uw Facebook pagina al geliked hebben. Wilt u uw doelgroep op Facebook uitbreiden dan zult u moeten adverteren.

 Adverteren op Facebook is in veel gevallen niet eenvoudig en er is de nodige kennis nodig om deze advertenties op een goede manier in te zetten. Vooral het verschil in budget is vaak direct terug te herleiden aan de kennis die bij de adverteerder aanwezig is.

Wanneer u een advertentie op de juiste manier inzet kan dit zomaar tientallen euro’s per maand schelen! Wilt u met Facebook marketing aan de slag en hierbij gerichte advertentiecampagnes inzetten?

Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Over het algemeen geldt hoe slimmer u advertenties inzet hoe minder budget u kwijt bent voor het gewenste resultaat. Met onze ervaring bekijken wij welke opties voor u het meeste rendement zullen opleveren.

Tevens is het van belang dat ook wij deze advertentiecampagnes steeds weer blijven optimaliseren. De mogelijkheden om te adverteren blijven natuurlijk steeds veranderen en hier zal op een slimme manier mee om gegaan moeten worden.
advertentie plaatsen op Facebook
advertentie plaatsen op Facebook

ZORG VOOR EEN GOEDE SOCIAL MEDIASTRATEGIE

Allereerst is het belangrijk om een goede social mediastrategie te ontwikkelen. Strategie op social media is van essentieel belang: het gaat verder dan het bedenken welke berichten er op een bepaald tijdstip geplaatst moeten worden.

Deze strategie gaat over het inzetten van de juiste kanalen op de meest ideale manier, gericht op de juiste doelgroep. Als een goede social mediastrategie ontbreekt, is het een stuk ingewikkelder om je klanten te bereiken op social media.

Vragen over adverteren op
Facebook?

Neem contact op met Mark de Kwant!

E-mail: mark@volario.eu
Telefoon: +31(0) 

ZORG VOOR RELEVANTE VOLGERS

Je denkt misschien dat duizenden volgers en likes helpen om jouw bedrijf online op de kaart te zetten, maar let op! Uiteraard helpen deze volgers om jouw merk een online boost te geven, maar er zijn veel ‘nepaccounts’.
Deze accounts verwijzen je naar een website waar je volgers kunt kopen. Trap dus niet in deze val! Belangrijker is om ‘echte’ volgers te genereren, dus volgers die binnen jouw doelgroep vallen.

Vergeet niet om op je website te verwijzen naar jouw social mediaprofielen! Daarnaast kun je interactie creëren door posts te liken en potentiële klanten te volgen. Je zult merken dat je op deze manier potentiële klanten via social media bereikt.
Social Media Marketing
adverteren op Facebook

HOUD HET SIMPEL!

Door een duidelijke gebruikersnaam te kiezen en één account per medium aan te maken, zorg je ervoor dat jouw bedrijf gemakkelijk te vinden is. Verder willen we je iets vertellen over het gebruik van hashtags.

Er is geen twijfel over mogelijk dat het gebruik van de juiste hashtags op social mediaplatformen helpt om je zichtbaarheid te vergroten, maar gebruik hashtags wel met mate! Een #tweet #met #te #veel #hashtags wordt al snel als irritant ervaren door volgers. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

PLAN JE CONTENT VOORUIT

Voorkom content-overload! Heb je opeens heel veel inspiratie voor jouw social mediakanalen? Post dan niet alles tegelijk, want wie wat bewaart, heeft wat!
Bovendien kan het door jouw volgers als vervelend worden ervaren en daardoor afhaken. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit!

Het is handig als je van tevoren een schema maakt waarin je aangeeft wanneer je welke content op social media plaatst, bijvoorbeeld: 3 keer per week een foto op Instagram, 2 posts op Facebook, en dagelijks een Tweet. Houd hierbij wel wat ruimte voor actueel nieuws, zodat je dat eenvoudig kunt toevoegen.
Facebook marketing

Vragen over adverteren op
Facebook?

Neem contact op met Mark de Kwant!

E-mail: mark@volario.eu
Telefoon: +31(0) 

adverteren op Facebook

LEES JE TEKSTEN GOED NA

Het lijkt misschien logisch dat je foutloze berichte moet plaatsen; een spel- of typefout in je Tweet of Facebookpost komt slordig over.

Controleer altijd je teksten op spelling en grammatica, of laat iemand anders het een keer doorlezen. Twee paar ogen zien tenslotte meer dan een! Foutloze berichten zorgen ervoor dat jouw bedrijf professioneel overkomt.

ZOEK INTERACTIE OP MET JE VOLGERS

Het is natuurlijk verleidelijk om enkel reclame te maken voor jouw merk of product, maar bedenk dat interactie met je volgers minstens net zo belangrijk is. Creëer dus een band met je volgers.

Je kunt leuke berichten retweeten, reageren op vragen of klachten op Facebook en relevante posts op Instagram liken. Op deze manier voelen klanten zich betrokken bij jouw social media en bij jouw merk. Onderschat het sociale aspect van social media dus niet!
advertentie plaatsen op Facebook

Vragen over adverteren op
Facebook?

Neem contact op met Mark de Kwant!

E-mail: mark@volario.eu
Telefoon: +31(0) 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on tumblr
Share on email