Twitter adverteren

Volgens de resultaten van onderzoeksinstituut Newcom Research hebben bijna 3 miljoen mensen in Nederland een Twitter-account, waarvan bijna 50% dagelijks actief is op Twitter. Wil je meer zichtbaarheid krijgen in deze groep? 

Dan is adverteren op Twitter misschien iets voor jou. Twitter biedt verschillende manieren om jouw inhoud te promoten, waaronder gepromote tweets, gepromote accounts of gepromote trends. 

Weet je niet waar je moet beginnen? Bij Volario staan we klaar om je te helpen. 

De voordelen van adverteren op Twitter

Maak gebruik van onze kennis

Alles over adverteren op Twitter

Adverteren op Twitter

Om betaalde advertentie opties te gebruiken, heb je altijd een goedgekeurd en openbaar zakelijk account nodig.
Afhankelijk van jouw doelen kiezen we samen het betalingsmodel. Naast CPM zijn er verschillende manieren op mogelijk op CPE (cost per engagement), CPC (cost per click) of CPV (cost per view). 

Advertenties worden weergegeven door een algoritme op basis van woorden die gebruikers op Twitter zoeken, informatie uit hun profiel, maar ook bijvoorbeeld, de locatie en andere applicaties die ze op hun telefoon hebben geïnstalleerd. 

Adverteren op Twitter

Welke doelgroep wil je bereiken met Twitter advertising?

Een Twitter-campagne kan helpen je naamsbekendheid te vergroten, je community te laten groeien, betrokken te raken bij jouw inhoud, meer website bezoekers, meer leads te genereren of app-downloads te stimuleren. 

Samen selecteren we vooraf een duidelijk doel, zodat je in de campagneconfiguratie het meest geschikte betalingsmodel kunt kiezen en kunt optimaliseren. 

Wij maken je website
sneller, en je klanten tevreden.

Welke doelgroep wil je bereiken met adverteren op Twitter?

Op Twitter kunnen we je doelgroep categoriseren op basis van geografische locatie, leeftijd of geslacht. 

Als je een bereik wilt creëren die is gericht op een specifiek onderwerp, gebruiken we zoekwoord targeting of kiezen we uit verschillende interessegebieden van de gebruiker (meer dan 350 sub-categorieën.).

Met Twitter advertising is het ook mogelijk om remarketinglijsten te gebruiken of vergelijkbare doelgroepen te creëren.

Jouw campagne kan ook worden getarget op basis van apparaat gebruik, gedrag of bezoeken aan gebeurtenissen die de gebruiker uitvoert.

twitter doelgroep
twitter advertising

De juiste format bij jouw strategie

De eenvoudige tekstadvertenties variëren we met:

  • Grafische site-/ applicatiekaarten bevatten een link naar een downloadbare site of applicatie
  • Videotweets of tweets met (meerdere) afbeeldingen, of je kunt meer afbeeldingen aan je bericht toevoegen
  • Directe berichten ads of conversatie-advertenties die directe chatbotactivering promoten of een retweet of reactie uitlokken

 

Daarnaast is het belangrijk dat jouw tekst sterk is en dat je voor optimalisatie minimaal 4-5 advertentieteksten schrijft.

Zorg ervoor dat je tekst sterke CTA’s bevat, maar vermijd @vermeldingen of hashtags om te voorkomen dat je de lezer van je bericht afleidt.

Meten = weten, zo sta je nooit voor verrassingen

Het realtime campagnedashboard geeft inzicht in de acties en interacties met je tweets en de samenstelling van je doelgroep.
We kunnen deze gegevens downloaden of integreren met het Google-marketingplatform om deze informatie te integreren met je algemene campagne- en websitestatistieken.
dashboard twitter adverteren