Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten uitbesteden in 2020

Meer organischverkeer? En hoger in de zoekresultaten door zoekmachine optimalisatie SEO ?

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / Voice search optimisation - of VEO - is het optimaliseren van de pagina voor gesproken zoekopdrachten

VEO / Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten zorgt ervoor dat je zichtbaar bent voor gesproken zoekresultaten

Naam
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
 • -selecteer een budget -
 • € 300 tot € 499
 • € 500 tot € 899
 • € 900 tot € 1499
 • € 1500 en meer
Field is required!

Meer bezoekers. Meer aanvragen. Meer verkopen.

Vindbaar zijn is belangrijk

Wie tegenwoordig online iets wilt vinden gebruikt daarvoor een zoekmachine.

Google is marktleider

Met ruim 90% is Google met afstand de marktleider onder de zoekmachines.

Meer bezoekers naar je website

Bedrijven die goed vindbaar zijn in Google krijgen dus veruit meer bezoekers dan hun concurrenten.

Meer aanvragen of bestellingen

Daarmee is de kans veel groter dat bezoekers via de goed vindbare website een aankoop of aanvraag doen.

Hoger scoren in Google?

Vraag gratis de SEO Website Audit aan en ontdek alle mogelijkheden.
Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten (VEO)

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten (VEO)

Ergens in de toekomst typ je niet meer je zoekopdrachten in. Je zult dan zoekopdrachten doormiddel van een gesproken zoekopdracht. En de toekomst is dichtbij.

Je ziet het overal tegenwoordig. Mensen vragen aan hun telefoon of slimme luidspeaker om muziek af te spelen, vragen te beantwoorden en zelfs boodschappen te bestellen. Buitenshuis vragen mensen steeds meer doormiddel van een gesproken zoekopdracht, om bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde dierenwinkel of Mexicaans restaurant te vinden. En de trend is dat het alleen maar meer gebruikt gaat worden.

Dat is de reden waarom optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten belangrijk is. Met Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO kan je profiteren van het aantal mensen dat actief overschakelt op gesproken zoekopdrachten. Tevens bereid het je voor op de toekomst waar spraak zoekopdrachten zullen domineren.

 • 41% van de volwassenen zoekt gemiddeld één
  keer per dag met een spraakgestuurde zoekopdracht.
 • 55% van de jongeren gebruikt gesproken zoekopdrachten.
 • Voice zoekopdrachten uitgevoerd in
  Google is sinds 2008 35x gestegen.
 • 20% van alle zoekopdrachten op mobiel zijn
  gesproken zoekopdrachten.

  Dit zijn indrukkende cijfer en potentieel veel bezoekers en klanten. Begin daarom met zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten 

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten (VEO)

Wat is het verschil tussen VEO en SEO​

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten houdt in – dat je je website voor de zoekmachine optimaliseert voor bezoekers die via gesproken zoekopdracht zoeken. Maar ook voor bezoekers van je website, je zorgt voor goede en relevante content, dat de bezoekers makkelijk door je website kunnen navigeren en antwoorden op hun vragen krijgen.

wat is gesproken zoekmachine optimalisatie
gesproken zoekopdrachten

Waarom VEO belangrijk is

Doordat het gebruik van gesproken zoekopdrachten erg voor de hand liggend is wordt het steeds vaker gebruikt.
Google meldt zelfs dat het aantal zoekopdrachten ‘____ bij mij in de buurt’ de afgelopen twee jaar met 150% is toegenomen.

Stel dat je onderweg naar huis bent en je wilt Mexicaans eten meenemen naar huis voor het gezin. Voorheen moest je dan ergens heen voor de WI-FI om vervolgens in zoekmachine in te typen Mexicaans restaurant in Rotterdam.
Deze tijd spreek je simpelweg in: Google vindt een Mexicaans restaurant bij mij in de buurt.

Zoals je hier ziet is de zoekopdracht veranderd, maar wordt er hetzelfde bedoeld. Daardoor zoeken mensen steeds vaker onderweg en minder achter de PC. Hier komt dan ook local SEO en zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO van te pas.

Als je een bedrijf runt, heb je VEO nodig. Waarom? Omdat bijna een kwart van de gesproken zoekopdrachten lokale zoekopdrachten zijn.

Met de komst van gesproken zoekopdrachten willen gebruikers onderweg antwoorden op hun vragen kunnen vinden, of het nu gaat voor het zoeken naar algemene informatie of het vinden van een lokaal bedrijf. Dit maakt het voor ondernemers belangrijk om hun website te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten.

Keyword research voor gesproken zoekopdrachten

Om gevonden te worden met zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO moet je ook zoekwoordonderzoek doen. Dit gaat alleen een beetje ander dan voor SEO. 

De zoekopdrachten zijn niet tekst gebaseerd dus moet je je richten op gesproken zinnen en meer natuurlijke vloeiende keywords. 

Op een zoekmachine zoek je misschien op: Mexicaans eten Rotterdam, terwijl je voor VEO dan moet denken aan: Wat is het dichtstbijzijnde restaurant voor Mexicaans eten. Zoals je ziet is dit meer natuurlijk en een gesproken zin.  

Je moet dus niet alleen kijken naar zoekvolume je moet ook op zoek gaan naar gemoedelijke zoekwoorden.
Natuurlijk klinkende zoekwoorden zullen een grote boost krijgen in het zoekvolume naarmate spraakgestuurd zoeken groeit.

Wanneer je inhoud optimaliseert voor gesproken zoekopdrachten, zijn er een paar dingen die je moet  die vergelijkbaar zijn met optimaliseren voor zoeken in een zoekmachine SEO. Er is weinig verschil, zoals de syntaxis van zoekopdrachten, de lengte van zoekwoorden, de onderliggende bedoeling van de zoekopdracht en de inhoudstypen op basis van de reis van de ervaren klanten.
Keyword research voor gesproken zoekopdrachten
gesproken zoekopdrachten
Hier zijn een aantal stappen waarmee je  kunt beginnen om je content te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten:

Doe een zoekwoordonderzoek naar long-tail zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden die worden gebruikt bij gesproken zoekopdrachten komen vaak van vragen met een volledige zinsstructuur in vergelijking met gewone zoekwoorden die meestal één tot twee woorden bevatten.

U kunt deze long-tail-zoekwoorden of trending-vragen vinden met behulp van online tools zoals  Google Trends.
Deze tools tonen je de meest gezochte vragen over een specifiek onderwerp, zodat je het meest ideale long-tail-trefwoord kunt kiezen om op uw inhoud te targeten – zoals altijd, kies zoekwoorden met een hoge gemiddelde maandelijkse zoekopdracht maar laag concurrentie bij het zoeken en betaalde moeilijkheden (dit hangt echter nog steeds af van uw budget voor zoekmachinemarketing).
Onthoud nu dat bij het maken van inhoud rond een long-tail- of vraag gebaseerd zoekwoord, je focus moet zijn om de vraag rechtstreeks te beantwoorden en, indien nodig, een diepgaande uitleg te geven.

Zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten is tijdrovend en vergt kennis. Laat daarom zoekmachine optimalisatie voor gesproken zoekopdrachten / VEO optimalisatie uitbesteden aan Volario  .

Een greep uit onze klanten

Onze SEO experts

Bij Volario.eu hebben we als visie dat de klant centraal staat. We stellen realistische doelen om zo het beloofde resultaat te halen.

Mark de Kwant

SEO specialist

Mandeep Sahota

Analist

Navdeep Kumar

Content schijver